För anhöriga till patienter - ta gärna kontakt

Vi finns här för er båda!

När en närstående drabbas av neurologisk sjukdom kan det innebära stora förändringar i vardagen, både för personen själv och för anhöriga. Som anhörig kan det vara svårt att veta hur man bäst hjälper till, samtidigt som det är viktigt att också ta hand om sin egen hälsa och återhämtning. Dagrehab kan betyda mycket och vända situationen till det bättre.

RING 08-42503500 FÖR ATT FÅ INFORMATION DAGTID

Som anhörig till någon som INTE varit vid mottagningen kan du få läkar-råd genom 1177.se (klicka här)


Bra att veta

Vi ligger centralt i Garnisonen, Karlavägen 100, i stora lokaler anpassade för dem med funktionshinder med också  träningsrum och träningskök. De flesta patienter kommer via färdtjänst eller t-bana, men vi har också ett stort garage med hiss upp till vår mottagning.

Vi behandlar och rehabiliterar patienter som vistas i hemmet och behöver hjälp exempelvis för

  • Besvär efter stroke, också efter lång tid
  • Besvär efter hjärntumör
  • Besvär efter annan hjärnskada eller sjukdom  i nervsystemet
  • Parkinsons sjukdom
  • Post-covid om man är utredd och gjort tidigare behandling med otillräckligt resultat

Hur kan vi stötta dig som anhörig?

Inom vår neurologiska rehabilitering arbetar  helhetsinriktat, där även anhöriga har en viktig roll. Vi kan erbjuda:

  • Egen anhörigkonsult som håller kontakt med dig (erfaren socionom och kuratorI
  • nformation och vägledning kring rehabiliteringsprocessen och hur du kan stötta din närstående.
  • Information om hur ni tillsammans kan anpassa aktiviteter och skapa fungerande strategier i vardagen.
  • Samtal och råd om hur du som anhörig kan hitta balans mellan att ge stöd och ta hand om din egen återhämtning.

Vår rehabilitering

Rehabiliteringen hos oss på Karlavägen 100 i Stockholm syftar till att ge den som drabbats de bästa förutsättningarna att återfå självständighet och hantera vardagen. Träningen anpassas efter individuella behov och förutsättningar och inkluderar både praktiska övningar och ökad kunskap om hur man kan hantera sina symtom och främja återhämtning.

Personen som genomgår rehabilitering får tillgång till ett interdisciplinärt team bestående av läkare, arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut, kurator, psykolog, undersköterska och sjuksköterska. Genom ett nära samarbete mellan olika professioner skapas en helhetsinriktad rehabilitering där både fysisk, kognitiv och emotionell hälsa tas i beaktande.

Rehabiliteringen sker två till tre dagar i veckan och kombinerar individuella besök, gruppaktiviteter, föreläsningar och egenträning. Målet är att förbättra möjligheten att utföra dagliga aktiviteter på ett tryggt och hållbart sätt samt att återfå, bibehålla och utveckla funktion och livskvalitet.

Om vi tillsammans finner att det inte behövs specialistrehab kan man också komma direkt utan remiss till vår primärvårdsrehabilitering, det diskuterar vi gärna vid samtal. Anhöriga kan ringa oss utan att vi haft tidigare kontakt med dig eller patienten. Oavsett ger vi professionell rådgivning på tel 08 425 035 00